1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Vandaag lanceert Vodafone zijn TV cliënt, een toepassing die het televisie kijken op een mobiel apparaat nog gemakkelijker moet maken. Het programma is ontwikkeld in samenwerking met Beeweep.

Met dit programma kunnen gebruikers met een simpele klik de mobiele TV aanzetten, gemakkelijk zappen tussen zenders en een uitgebreide TV gids raadplegen. Ook is het mogelijk om favoriete programma’s voor te programmeren.

Harry Odenhoven, Directeur Online Service Unit: "Net als bij mobiel internet willen klanten bij mobiel TV kijken een vergelijkbare ervaring als thuis. Alle Vodafone-klanten met minimaal een UMTS-toestel konden al mobiel TV kijken via Vodafone live!"

"De TV cliënt is een geweldige stap voorwaarts die mobiel TV kijken nóg laagdrempeliger maakt. De Elektronische Programma Gids, programma herinneringen, maar ook zap-functionaliteit lopen zelfs vooruit op de mogelijkheden van kabeltelevisie. Zo mobiel TV kijken is een fantastische ervaring," aldus Odenhoven.

Eerder moesten gebruikers van de TV cliënt naar Vodafone Live surfen maar dit is niet meer nodig. Een aantal toestellen zal standaard worden uitgerust met deze software. Voor de Nokia 6214/Weldon, Nokia N95 8GB, SonyEricsson c902 Alona en SonyEricsson W910 is de applicatie gratis te downloaden via Vodafone live!. Andere modellen volgen later.

Onbeperkt TV kijken, met een pakket van minimaal tien zenders kost vijf euro per maand. Meer informatie is op de site van Vodafone te vinden.