1 min

Vodafone heeft vandaag bekendgemaakt dat klanten met een mobiel Red Abonnement een extra databundel kunnen krijgen als ze hun vaste internet ook bij Vodafone onder brengen. Klanten die zowel hun vaste als mobiele abonnement bij Vodafone afnemen krijgen maandelijks een mobiele 3GB databundel bovenop hun abonnement en een gratis tv-pakket.

Vodafone gaat meer inzetten op het zogenaamde quadplay, waarbij vast internet, televisie, vaste telefonie en een mobiel abonnement allemaal bij Vodafone wordt afgenomen. Klanten die een vaste verbinding afnemen bij Vodafone krijgen bij hun mobiele Red abonnement dan ook een extra databundel van 3GB, daarnaast mogen ze een gratis tv-pakket uitzoeken ter waarde van 3,75 euro per maand. Dat moet voldoende motivatie bieden om over te stappen van bestaande partijen zoals KPN, Tele2 of Ziggo.

Vodafone is de afgelopen jaren internationaal aan het investeren in zijn aanwezigheid in vaste netwerken, zo zijn er in enkele landen overnames gedaan om vaste netwerken in handen te krijgen. In Nederland is gekozen voor een overeenkomst met KPN, waarbij Vodafone op het kopernetwerk van KPN zijn diensten mag aanbieden.

Vodafone is op dit moment nog een redelijke nieuwe speler op de markt voor vaste aansluitingen, maar dat wil het bedrijf in de komende jaren gaan veranderen. Op dit moment heeft Vodafone zo’n 60.000 huishoudens als klant voor vast internet, waar KPN en Ziggo er miljoenen hebben.