Volgens de Amerikaanse filmindustrie maken zij 6,1 miljard dollar verlies, volgens hen komt dat door dat mensen alle films illegaal downloaden van het internet af. Dit is gebleken uit een onderzoek dat in opdracht van MPAA (Motion Picture Association of America) was.

In dat onderzoek was ook te vinden hoeveel verlies er werd geleden, In Amerika is er een verlies in de film industrie van 1,3 miljard dollar, de film industrie in de overige landen is het verlies 4,8 miljard dollar, van die landen is bijna de helft gelegen in Europa.

De meeste illegale downloaders zijn te vinden in China, die wordt overigens snel gevolgd door Rusland, Engeland, Frankrijk en Spanje. In het onderzoek werd er ook een schets gemaakt van de gemiddelde downloader, deze zou er als volgt uitzien: Mannelijk, tussen de 16 en de 24 jaar, woont in een stedelijk gebied.

Dan Glickma, die voorzitter is van MPAA, had ook het een en ander te vertellen, "De filmindustrie is een drijvende economische kracht dat overal ter wereld voor banen zorgt", "We roepen overheden internationaal op om met ons mee te werken om de impact van piraterij de lokale economie en film industrie te beperken. Films zijn waardevolle producten en intellectueel eigendom dient beschermt te worden."

Eerder deze week werd er al bekend gemaakt dat de filmindustrie hier in Nederland meer dan 10 procent omzet misten in het jaar 2005, dat zou neerkomen op een slordige 82 miljoen euro.