1 min

Tags in dit artikel

, ,

Na een grote advertentie in de New York Times en een grote Duitse krant, zijn er een aantal Nederlandse Firefox liefhebbers op het idee gekomen om dit ook in Nederland te doen. Om zo de webbrowser onder de aandacht te brengen doormiddel van een grote advertentie in de Telegraaf.

Natuurlijk kost een grote advertentie in de Telegraaf nogal wat en dus zijn er sponsoren nodig. Maarten Roelofs, van speurders.nl, heeft er voor kunnen zorgen dat de Telegraaf een korting geeft van maar liefst 55%. Daarnaast heeft hij een aantal andere bedrijven gevonden die ook willen helpen, zoals o.a. Ilse. De bedrijven krijgen in ruil voor de steun op de onderste 5 centimeter van de advertentie hun logo geplaatst.

Er is gekozen voor een doordeweekse kleurenadvertentie over de gehele pagina. Door de korting komt het bedrag op € 35.000,00. Er is voor de Telegraaf gekozen omdat die simpelweg het grootste bereik heeft en dus ook het meest gelezen wordt.

Omdat dit veel geld kost, is natuurlijk elke donatie welkom. Als je Firefox ook wilt steunen kan je dit via PayPal doen of je kan het geld gewoon overmaken. Bij een bedrag vanaf €15,- wordt je naam vermeld in de krant.