2min

Tags in dit artikel

, , ,

De Britse premier Tony Blair heeft tijdens een parlementaire vergadering toegegeven dat hij een technofoob is, wat wil zeggen dat hij totaal geen verstand heeft van IT zaken.
Tijdens de sessie vroeg Richard Allen die IT vertegenwoordiger van de Liberale Democraten is, of de premier op privégebied niet een beetje technofoob was. Blair antwoorde daarop dat hij bang was van wel.

Allen vuurde tijdens de vergadering een aantal IT gerelateerde vragen op Blair af om te kijken hoe zeker de bevolking er van mag zijn, dat de regering de afgesproken doelen op IT-gebied wel kan halen. Een aantal grote recente projecten door de overheid hadden namelijk niet het gewenste resultaat.

Blair verdedigde zich met het feit dat een aantal projecten het wel en een aantal projecten het niet goed doen. Maar volgens Blair is de verhouding tussen goede en slechte projecten in de private en publieke sector ongeveer gelijk als bij de projecten van de regering.

Blair moest ook bekennen dat hij nog nooit de officiële informatiesite van de Britse overheid had bezocht. Ook wist hij het adres, namelijk direct.gov.uk niet uit zijn hoofd op te noemen.
Toch zei Blair dat hij zich wel degelijk realiseerde dat het gebruik van nieuwe technologiëen een belangrijk onderwerp voor de regering is. Als voorbeeld noemde hij het invullen van de belastingpapieren via internet.

Desondanks vond Allen het jammer dat Blair zichzelf niet kon rekenen tot de groep mensen die de voordelen van het internet ontdekt hebben. "Nee, ik ben niet vaak online. Ik bied mijn excuses daarvoor aan, maar ik heb ook een aantal andere zaken aan mijn hoofd.", aldus het verweer van Blair.