2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Yahoo heeft dinsdag laten weten dat ook zij hun opslag ruimte voor gratis mailaccounts gaan verhogen naar 1Gb, evenveel als wat door aartsvijand Google aangeboden word.

Vanaf april zal Yahoo de opslag capaciteit gaan verhogen van 250mb naar 1Gb voor haar gratis leden.
Het zal ongeveer 2 weken duren voordat elke account aangepast is volgens Yahoo.

Yahoo’s opslag vergroting komt 1 week nadat rivaal google gratis Gmail accounts weg aan het geven is aan random klanten op hun pagina, wat ertoe geleid heeft dat er steeds meer speculaties komen dat Gmail officieel zal worden op 1 april, een jaar nadat het als test gereleased is.

Brad Garlinghouse, Yahoo’s vice president van communicatie producten, heeft in een interview laten weten dat de vergroting geen antwoord is op Google’s laatste acties.
Inplaats daarvan gaf hij aan dat "er op de klanten gelet wordt hoe zij met hun ruimte omgaan en daar springen wij op in".

Sinds Gmail’s introductie vorig jaar, is er veel veranderd aan de gratis mail accounts.
Populaire web gebaseerde e-mail servuces zoals Yahoo en Hotmail hadden strikte beperkingen aan de groottes van de inbox en moest je extra betalen voor meer ruimte.

Kort na de introductie van Gmail gaf yahoo aan haar inboxen te vergroten van 4mb naar 100mb, en vlak daarna hebben ze de vergroting naar 250mb doorgevoerd.
Ook heeft Hotmail haar inbox toentertijd vergroot naar 250mb.

Naast de 1Gb opslag ruimte zal Yahoo ook Anti-Virus scanning inbouwen.
Op het moment wordt daar Symantec Norton Antivirus voor gebruikt, maar deze applicatie laat mensen het attachement niet openen, in plaats van dat het virus verwijderd wordt.