1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google heeft vrijdag aangekondigd dat de snelheid waarmee de opslagruimte van GMail toeneemt, verhoogd is. Dit is het gevolg van de steeds groter wordende vraag naar opslagruimte door het gebruik van foto’s en filmpjes als bijlage bij virtuele post.

"Enkelen onder jullie gebruiken GMail zoveel dat je niet genoeg plaats hebt voor al je data. En omdat wij onze beloftes willen nakomen, loopt de teller vandaag sneller dan voorheen, waardoor we meer gratis opslagruimte weggeven", zo verklaarde Rob Siemborski, medewerker van Google, op zijn blog.

De opslagruimte van GMail wordt, sinds de eerste verjaardag van de maildienst, systematisch verhoogd. Inmiddels steeg de opslagruimte van 1GB bij aanvang van GMail, naar zo’n 3,2GB op zondagmiddag 14 oktober. Vrijdagavond, 12 oktober, stond die teller nog op 2,9GB. Google wil hiermee Microsoft bijbenen, dat haar Windows Live Hotmail-gebruikers een opslagcapaciteit van 5GB biedt. Yahoo! doet het nog beter en biedt haar gebruikers ongelimiteerde opslagruimte.