1 min

Gmail, de e-maildienst van Google, heeft de opslagcapaciteit voor gebruikers nog verder vergroot. Konden gebruikers voorheen 7,5 GB aan e-mails en bijlages opslaan in hun inbox, nu is de hoeveelheid aan opslagruimte toegenomen tot 10 GB. Er zijn zoals we van Gmail gewend zijn geen bijkomende kosten verbonden aan de extra opslagruimte.

Dat kondigt Google aan op haar Gmail Blog. Als je bij je Gmailaccount helemaal naar beneden scrollt, zie je rechtsonderin staan welk percentage aan opslagruimte je account in beslag neemt. Daaronder staat dat aandeel in absolute aantallen (MB’s) uitgedrukt. Op het moment van schrijven geeft deze teller een opslagcapaciteit van 9005 MB aan. Dat zal de komende dagen verder oplopen tot 10.000 MB, oftewel 10 GB.

Google zegt dat gebruikers extra opslagcapaciteit krijgen om de lancering van Google Drive te vieren. Deze nieuwe dienst, die gisteren officieel is gelanceerd, zal Google de concurrentie aangaan met andere aanbieders van online opslagruimte zoals Dropbox en SkyDrive. Wie zich aanmeldt voor Google Drive krijgt de beschikking over 5 GB aan digitale opslagruimte. Mocht dit te weinig zijn, dan kun je voor een bedrag van vier dollar per maand de opslagcapaciteit vergroten naar 100 GB. Voor bedrijven hanteert Google afwijkende regels en bedragen.

Google Drive zal nauw geïntegreerd worden met andere diensten van Google, waaronder Gmail. Hierdoor kan de opslagcapaciteit van Gmail nog verder vergroot worden dan 10 GB, mocht dit te weinig zijn.