1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Intel heeft in Oregon, een staat in Noord-Amerika, een assemblagefabriek waar zo’n 15.500 mensen werken. Door die grote hoeveelheid is Intel de grootste werkgever in die staat en dus enorm belangrijk voor de economie aldaar.

Als Intel er zou wegtrekken en ergens anders een fabriek zou bouwen, zou dat een enorme ramp zijn voor de lokale economie. Daarom hebben lokale ambtenaren besloten Intel geen of weinig lokale belastingen te heffen.

De lokale krant van Oregon meldt dat Washington Country ambtenaren en het Hillsboro City Council voorstellen om een deal te sluiten over 15 jaar waardoor Intel tot 580 miljoen dollar kan besparen op haar belastingaangifte. De deal houdt in dat Intel tot 12,5 miljard dollar mag spenderen aan gebouwen en terreinen zonder daar belastingen voor te hoeven betalen. Intel wil dit bedrag echter verhoogd zien tot 25 miljard dollar.

De autoriteiten staan dus voor een moeilijke beslissing maar lijken de eis van Intel te aanvaarden. Intel zegt wel dat wat de autoriteiten voorstellen echter alleen op financieel gebied interessant is. Intel had namelijk geen plannen om bij te bouwen in Oregon, maar houd toch alle opties open.

We bedanken WouT voor het insturen van dit bericht!