1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

NVIDIA is met een verklaring gekomen waarom een Scalable Link Interface (SLI) configuratie geen twee monitoren tegelijkertijd ondersteunt.
Zoals bekend is, kan je op een SLI configuratie slechts één monitor aansluiten. Een tweede monitor zal inactief blijven wanneer je SLI hebt, zo werkt het nu eenmaal volgens Nvidia.

Als je toch twee displays wilt gebruiken, zul je SLI op disable moeten zetten. Nvidia raad daarom Nview aan die toelaat om één beeld op twee beeldschermen te hebben. Het bedrijf probeerde zich overigens te verdedigen door te zeggen dat de meeste gamers toch in “DirectX full screen exclusive mode” werken.

Dit doen ze volgens het bedrijf om te voorkomen dat het helpvenster verschijnt wanneer de gamer per ongeluk op F1 drukt tijdens het gamen.
Dit is echter niet geheel juist want, veel games zoals het populaire Dark Ages of Camelot hebben een functie die twee beelden kan weergeven als de grafische kaart dit toelaat.
Voorlopig moeten gamers met een SLI systeem het voorlopig dus stellen met een enkel display, totdat Nvidia van gedachten veranderd.

We bedanken WouT voor het insturen van dit bericht!