min

Tags in dit artikel

, , ,

Benq heeft zich opgeworpen als koper van het afgestoten Siemens Mobile. Moedermaatschappij Siemens had de noodlijdende tak afgelopen april al afgestoten om de weg voor een overname mogelijk te maken.

Benq heeft momenteel naar eigen zeggen zo’n 2 procent van de wereldwijde mobiele telefoniemarkt in handen. De laatste schatting van Siemens’ marktaandeel ligt rond de 5,5 procent.
Door de deal komt Benq dichter in de buurt van Samsung, dat momenteel achter Motorola en Nokia de derde plaats in de markt inneemt.

Siemens krijgt met de deal 2,5 procent van de Benq aandelen in handen. Meer details over de deal zijn niet bekend gemaakt, maar Benq mag van Siemens de Siemens merknamen de komende vijf jaar gebruiken. Het bedrijf is dit overigens niet verplicht.

Op de beurs werd met gemengde gevoelens gereageerd op de deal. De Duitse beleggers beloonden de deal met een stijging van 2,5 procent van het Siemens aandeel. Taiwanese beleggers waren iets minder goed gestemd. Het aandeel Benq moest een licht verlies incasseren.