min

Tags in dit artikel

, ,

De telefoonafdeling van Siemens is alweer een tijdje in handen van BenQ en het bedrijf staat op het punt om de eerste BenQ-Siemens modellen op de markt te brengen. Tot 2010 kunnen we telefoons met deze dubbele merknaam verwachten, daarna is Siemens passé.

BenQ heeft grootse plannen met haar nieuwe Siemens modellen, het bedrijf wil de strijd aangaan met Sony Ericssons succesvolle Walkman-serie en Motorola’s minder succesvolle ROKR telefoon.
Dat betekent automatisch dat we het hebben over muziektelefoons en de nieuwe Q-fi EF71 is dat bij uitstek. Het apparaat heeft speciale muziekknoppen die we ook van andere muziektelefoons kennen en er is een 3D surround sound aanwezig.
De telefoon kan overweg met WMA, AAC en MP3-bestanden.

Alhoewel sommige fabrikanten de camera tegenwoordig weglaten is er in de EF71 wel een camera voorzien, te weten een 2 megapixelmodel. Er kan gezoomd worden, maar alleen met een digitale zoom van 9x.
Grappige is dat de telefoon kan fungeren als webcam, zodra hij middels de USB kabel op de telefoon wordt aangesloten.

Aangezien de EF71 een clamshellmodel is, heeft BenQ twee schermpjes voorzien. Het hoofdscherm is een 2,2 inch scherm, het schermpje aan de buitekant is een OLED schermpje van 128×64 pixels.
Qua connectiviteit is er Bluetooth beschikbaar en kan er gebeld worden via een GSM netwerk. GPRS is ook mogelijk. Standaard heeft BenQ 24MB aan geheugen voorzien, wat wel weinig is voor muziek, maar er kan extra opslagruimte worden gecreëerd via microSD kaartjes. Standaard wordt er al zo’n kaartje van 256MB meegeleverd.

Aziatische landen verwelkomen de EF71 in juli, Europa moet wachten tot september.