Met geld is het erg gemakkelijk om in India aan duizenden persoonsgegevens te komen, zoals bankrekeningnummers, wachtwoorden en creditcard nummers. Dat is gebleken uit een reportage van een undercover reporter van de Britse krant The Sun.

Volgens de krant kon één van hun journalisten circa 1.000 gegevens van Britse bankklanten kopen van een call centre medewerker uit India. Voor 4,25 pond (ongeveer 6,50 euro) per stuk kreeg de journalist de nummers van de creditcards en de bijbehorende wachtwoorden. Volgens de krant zijn de gegevens gecontroleerd door een veiligheidsexpert, die bevestigde dat de gegevens echt waren.

De verstrekte gegevens waren uitgebreid genoeg om er leningen mee af te sluiten en creditcards mee te krijgen. Ook konden de rekeningen ermee geplunderd worden. Volgens de callcenter medewerker kon hij met gemak 200.000 accountgegevens per maand aanleveren.

The Sun heeft het dossier inmiddels overhandigd aan de Londense politie. Die zegt daar in een verklaring het volgende over: "Helaas hebben wij zelf geen mogelijkheden om hier iets mee te doen, maar we hebben de informatie via Interpol aan de Indische authoriteiten doorgespeeld en we zullen nauw met hen samenwerken in de vervolging van deze persoon."

Volgens de authoriteiten zouden bedrijven goed moeten nadenken of ze hun financiële activiteiten in het buitenland willen afhandelen. Bedrijven zouden hun klanten en aandeelhouders moeten overtuigen dat de lagere kosten opwegen tegen een verminderde zekerheid over de veiligheid van hun gegevens.