Microsoft heeft een extra bedrijf ingehuurd voor de productie van haar nieuwe XBOX 360 console. Microsoft gebruikte voor de huidige XBOX nog twee bedrijven voor de productie.

Dat betekent dat het bedrijf Celestica uit Toronto, naast de reeds gecontracteerde bedrijven Flextronics International en Wistron, verantwoordelijk zal worden voor de productie van Microsoft’s next generation console.
Microsoft zei verder dat het op schema ligt om de XBOX 360 rond de feestdagen aan het eind van dit jaar uit te brengen in de Verenigde Staten, Europa en Japan. Alhoewel Microsoft nog geen exacte datum heeft bevestigd, is de algemene verwachting dat de console in november in de schappen zal verschijnen.

"Met drie producenten aan boord hebben we de juist balans in flexibiliteit en efficiency die we nodig hebben om te kunnen voldoen aan de vraag van de consument", aldus Todd Holmdhal van Microsoft. Alle drie de bedrijven hebben fabrieken in de Pearl River Delta regio in Zuid-China. Volgens een woordvoerder van Celestica zal het bedrijf de productie van de console begin 2006 starten.