1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft verscheept momenteel meer en meer Xbox 360 consoles om aan de vraag te kunnen voldoen en een grotere voorsprong op te bouwen ten opzichte van naaste concurrent Sony. Het bedrijf moet daarvoor echter wel geld inleveren.

Microsoft liet eind maart al weten dat het de productie van de Xbox 360 verdubbeld had. Het bedrijf schakelde voor de extra productie het bedrijf Celestica in, waardoor nu drie fabrikanten zich bezighouden met het vervaardigen van de console.

Microsoft liet eerder ook weten dat het de productie niet speciaal heeft opgeschroefd wegens het uitstel van haar belangrijkste concurrent, de PlayStation 3. Het bedrijf windt echter geen doekjes om het feit dat het een zo groot mogelijke klantenkring wil opbouwen voordat de PS3 op de markt komt.
"We hebben de productielijn zo hard mogelijk laten draaien. We zitten nog niet op een punt waarop de productie voldoet aan de vraag, want die blijft onverminderd hoog," aldus Chris Liddell van Microsoft.

Liddell erkent wel dat het opschroeven van de productie met kosten gepaard gaan die het bedrijf niet kan en wil doorbereken aan de klant. Daardoor moet Microsoft iets van haar marges inleveren, maar daar is het bedrijf niet heel erg rouwig om.
"We zijn heel erg blij met hoe het allemaal gaat, maar vanuit kostentechnisch oogpunt is het niet heel goed voor ons," aldus Liddell.