2min

Tags in dit artikel

, , ,

Televisiezender NBC Universal heeft een deal gesloten met Apple, waardoor het de jongste aanwinst wordt voor Apple’s iTunes. Het bedrijf zal een aantal televisieshows gaan aanbieden via de downloadservice.

In totaal kunnen iTunes gebruikers elf televisieseries van NBC, USA Network en the Sci Fi Channel gaan kopen via iTunes. NBC zal diverse series gaan aanbieden, zoals de Tonight Show van Jay Leno, maar ook oudere series zoals "Dragnet", dat al in 1950 op de televisie te zien was.

Aflevering die nieuw geproduceerd worden zullen één dag na uitzending te downloaden zijn voor 1,99 dollar. Dat bedrag geldt overigens ook voor alle andere series, muziekvideo’s en korte films die op iTunes te downloaden zijn.

Het aanbieden van videobestanden en televisieshows begint langzamerhand grote vormen aan te nemen en diverse bedrijven zoals Google, Yahoo en AOL hebben plannen om dergelijke diensten aan te gaan bieden. Ook telefoonbedrijven als AT&T en Verizon willen videobestanden gaan aanbieden via hun netwerken.

Apple liet gisteren weten dat het inmiddels meer dan drie miljoen videobestanden heeft verkocht sinds het bedrijf in oktober videobestanden ging aanbieden via haar iTunes downloadservice. Daarmee is volgens het bedrijf aangetoond dat consumenten niet een keertje uit nieuwsgierigheid een videobestand downloaden.

"Het blijft maar groeien en met een hogere snelheid dan toen we begonnen met het aanbieden van videobestanden. Het is dus niet zo dat mensen een keer een video downloaden en daarna niet meer terugkomen", aldus Eddie Cue van Apple.
In totaal zijn er nu zestien series te downloaden via iTunes, waaronder ‘Knight Rider’, ‘Alfred Hitchcock Presents’ en de remake van ‘Battlestar Galactica’. Van veel series is momenteel alleen het eerste seizoen beschikbaar, maar volgens Cue zullen de andere seizoenen snel volgen.