Abonneer je gratis op Techzine!

Eliot Spitzer, dezelfde man die vorige maand Sony aanklaagde voor hun rootkit cd´s, doet nu onderzoek naar de prijzen in muziekwinkels. Hij wil onderzoeken of deze prijzen niet opzettelijk hoog gehouden worden.

Warner Music, Sony BMG, EMI en Universal, de vier grote platenfirma´s ontvingen vorige week een dagvaarding van Spitzer. Mogelijk heeft de zaak iets te maken met de conflicten tussen iTunes en de vier platenmaatschappijen. Deze willen een nieuw contract aangaan met iTunes en de prijs van 99 cent per liedje, die volgens hen veel te laag is, opschroeven.

Apple reageerde hierop door de platenfirma´s hebberig te noemen. Het gevolg zou zijn dat de consumenten weer massaal illegaal muziek zou gaan downloaden. De online muziekverkoop levert al een belangrijk deel van hun winst, dus dit zou geen slimme zet zijn.

Warner en Sony BMG bekenden reeds vorige maand dat ze betaalden om hun muziek op de radio te laten horen. Door grote boetes te betalen wisten ze uit de rechtzaal te blijven. Het is de vraag of ze dat nu ook zal lukken.