1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Er is een project opgericht waarin weblogs commercieel een succes moeten kunnen zijn. Dit project heet Small Media Group en ook de voormalig oprichter van Planet Internet is hierbij betrokken.

De uitgeverij uit Amsterdam is met drie projecten gestart. Een gaat over games en heet Bashers, in de weblog Petrolhead worden peperdure auto’s getest door een ex quote-journalist en in Buro Renkema zullen gekke filmpjes te zien zijn. Die laatste is tevens de de producent van ‘de gele oordoppen‘, als reactie op het podcastfenomeen van vorig jaar.

De drijvende kracht achter deze organisatie zijn Michiel Frackers en Anneloes Frennekes, die november vorig jaar overleed. Frackers was in het begin van de jaren 90 betrokken bij de oprichting van de provider Planet Internet. Daar heeft hij benadrukt hoe belangrijk inhoud was op een website en de webredactie van Planet bevond zich dan ook lang tijd in de voorhoede in het Nederlandse internet. De technische realisatie van de weblogs ligt bij het bedrijf Qint en de hosting bij provider True. Vormgeving kan door de webloggers zelfgedaan worden, maar ze kunnen ook naar een professioneel bedrijf starten. Qint wil maandelijks nieuwe websites aan het portfolio toevoegen.

De makers krijgen geen vergoeding voor hun werk. Echter verdienen ze aan de financiële dingen rond de weblogs. Het bedrijf regelt alles waar je als weblogger zelf geen zin in hebt."