1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Bij een bezoek aan Nederland vertelde Scott McNealy aan Computable dat zijn baan als ceo hem toch niet helemaal meer beviel. Tot die conclusie is hij gekomen na 22 jaar deze functie te hebben uitgeoefend. Dat is dan ook de reden dat hij deze functie bij Sun Microsystems opgeeft. Wel blijft hij bij het bedrijf, maar dan als voorzitter van de raad.

Unix-computerleverancier Sun werd opgericht in 1982, waar de 51-jarige McNealy mede grondlegger van is. Hij bezat die functie ook tijdens de hype rondom dotcom, waar hij hoogtijdagen beleefde, toch heeft hij het sindsdien erg lastig gehad. Toch sprak Scott dit in zijn bezoek tegen door te vertellen dat het bedrijf een goede kasreserve had.

Gisteren maakte Sun haar finaciële resultaten bekend, daarin stond dat het bedrijf een omzet had van 3,2 miljard dollar, dat is een stijging van 21 procent. Maar er stond ook minder goed nieuws in, want het verlies van het bedrijf is ook gestegen van 28 miljoen naar 217 miljoen, daarvan is 57 miljoen aan te rekenen aan aandelentegemoetkoming voor de hoge heren van het bedrijf. Toch kwam het niet helemaal als een schok want de analisten hadden dit al verwacht, deze roepen al tijden om een herstructureringen van het bedrijf. Sun heeft daar als response op gegeven dat zij al wat reorganisaties heeft doorgevoerd en het vertrek van McNealy is hier ook onderdeel van.