2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sun Microsystems, het computerconcern, is van plan om zo’n vijftien tot achttien procent van al het personeel dat actief is bij het concern te gaan ontslaan. Dit komt neer op ongeveer 5000 tot 6000 werknemers.

Sun Microsystems heeft dit besluit genomen om de verliezen die het bedrijf geleden heeft zoveel mogelijk te beperken. Het derde kwartaal van Sun was niet om over naar huis te schrijven, want het bedrijf behaalde een verlies van 1,68 miljard dollar in dit derde kwartaal. Dit verlies was met name te danken aan de afschrijving die Sun heeft moeten betalen voor de overname van Storage Technology. Deze overname van Storage Technology heeft plaatsgevonden in 2005.

Deze afschrijvingen waren echter niet het enige waar Sun in het derde kwartaal mee in de problemen heeft gezeten, want ook de omzet van het bedrijf ging achteruit in het derde kwartaal. Uit cijfers blijkt dat de omzet van Sun met zeven procent is gedaald. Men ziet de toekomst ook niet bepaald positief in, want de financiële crisis zal wellicht een grote impact hebben op Sun. Een grote afzetmarkt voor het bedrijf is namelijk de financiële sector.

Het is de tweede keer in dit jaar dat Sun mensen gaat ontslaan. Aan het begin van het jaar, het voorjaar, werd er afscheid genomen van 2000 werknemers. Dit werd gedaan om niet weer tegen tegenvallende resultaten aan te lopen. Door deze 5000 tot 6000 mensen te ontslaan kan het bedrijf jaarlijks zo’n 700 tot 800 miljoen dollar besparen. Echter zitten er aan deze ontslagen ook eenmalig kosten vast en deze bedragen ongeveer 500 tot 600 miljoen dollar.