1 min

Tags in dit artikel

, ,

Veel grote bedrijven brengen hun service- en helpdesks de laatste tijd onder bij bedrijven in India en China, omdat de prijs/kwaliteitverhouding daar beter is. Mexico ziet in dat er hiermee veel geld te verdienen valt en werpt zich nu op als kandidaat.

Eduardo Ruiz Esparza, president van IT handelsgroep CANIETI, ziet veel voordelen in Mexico. Zo ligt het land tegen de Verenigde Staten aan en zijn er veel vluchten tussen de VS en Mexico. Ook zouden de kosten voor datatransfers hoger zijn, omdat de verbinding op hetzelfde continent blijven. Leidinggevende zouden zelfs in de VS kunnen blijven wonen en elke dag op en neer reizen.

Drie jaar geleden startte de Mexicaanse overheid al een programma genaamd Prosoft, waarin het zichzelf tot doel stelde om de grootte van de Mexicaanse IT industrie te verhogen tot een jaaromzet van 15 miljard dollar per jaar in 2013. De advertentiecampagne voor dit programma is twee weken geleden van start gegaan.

De Mexicaanse IT’er is niet goedkoop in vergelijking met zijn Aziatische collega, maar nog altijd goedkoper dan een Amerikaanse IT’er. Een afgestudeerde Mexicaanse IT’er verdient ongeveer 1.200 dollar per maand, terwijl zijn Amerikaanse collega bijna drie keer zoveel verdient.

Techniek is een populaire opleiding in Mexico, momenteel worden ongeveer 400.000 Mexicanen opgeleid voor een functie in de IT. 60.000 daarvan studeren elk jaar af. Momenteel heeft Intel ongeveer 1.000 werknemers in Mexico en ook Freescale heeft een ontwikkelcentrum in het land