1 min

Tags in dit artikel

, ,

Steeds meer ICT-studenten doen aan offshoring. Dit betekend dat zij hun huiswerk, voor een bepaald bedrag, laten maken door mensen in India.

Vooral in Groot-Brittannië begint dit fenomeen een steeds groter probleem te worden. Op de universiteit van Birmingham zijn er al zo’n duizend studenten die offshoring in praktijk brengen. Het gaat vaak om kleine programmeeropdrachten die al voor slecht vijf pond uitbesteed kunnen worden naar India.

Sommige studenten gaan zelfs zo ver dat ze hun proefschrift hebben laten maken door mensen uit India. Hiervoor moet dan wel zo’n honderd pond voor betaald worden maar dat blijkt voor sommige studenten geen probleem.

Er verschijnen ook steeds meer websites op het internet waarmee het makkelijker wordt in contact te komen met mensen uit India. Als het aan de ICT-docent Tom Lancaster ligt wordt er een nationale databank gemaakt waarmee het makkelijk wordt om huiswerkopdrachten te controleren en de maker ervan te achterhalen. "Het probleem wordt zeker steeds groter. Het is moeilijk te ontdekken en het aantal websites groeit zo snel dat we ze niet allemaal kunnen volgen", aldus Lancaster.