Al vaker was op Techzine te lezen dat er een groot tekort is aan ICT’ers op de arbeidsmarkt. Outsourcen blijkt echter niet de oplossing om dit probleem op te lossen.

Steeds vaker worden ICT-studenten na, maar ook tijdens hun studie benaderd door bedrijven die met een tekort aan werknemers zitten. Er wordt ook geprobeerd om het tekort te compenseren door te outsourcen. Dit houdt in dat werk uitbesteed wordt aan bedrijven in bijvoorbeeld India. Dit kost een bedrijf relatief weinig geld maar biedt blijkbaar niet de oplossing om het personeelstekort tegen te gaan.

"Klanten en leveranciers vissen in dezelfde vijver en zitten daarom steeds vaker rond de tafel om te bezien waar de benodigde capaciteit vandaan moet komen. Personeel uit India en Oost-Europese landen vormt maar deels het antwoord op de krappe Nederlandse ict-arbeidsmarkt", zegt Nico Boot, directeur van EquaTerra Benelux.

Een deel kan door middel van outsourcen opgevangen worden. Maar voor een ander deel is personeel op locatie de enige oplossing. Dit zorgt dan ook nog steeds voor problemen bij veel bedrijven. "De opleidingsmarkt en arbeidsmarkt zijn niet meegegroeid met de veranderende realiteit. Veel organisatie zijn op zoek naar goede regisseurs voor hun uitbestedingscontracten", aldus Boot.