Het Indiase outsourcing bedrijf ICICI OneSource gaat 1.000 banen creeëren in Noord-Ierland. De keuze van het bedrijf om haar activiteiten uit te breiden naar Europa komt op het moment dat veel Europese bedrijven kiezen om hun callcenters te outsourcen naar India, maar niet willen dat het werk ook naar India verplaatst.

Veel grote bedrijven willen hun dienstverlenende afdelingen verplaatsen naar India, omdat dat een stuk goedkoper kan zijn. Dat gaat in veel gevallen echter wel ten koste van de werkgelegenheid in Europa en dat willen bedrijven liever niet.

ICICI OneSource is India’s grootste Business Process Outsourcing (BPO) bedrijf en heeft momenteel meer dan 8.000 werknemers. Het bedrijf ziet echter dat er, vanuit onder andere Groot-Brittannië, steeds meer gevraagd wordt naar hoge kwaliteit als het om outsourcing gaat en volgens ICICI kunnen haar kantoren in Ierland daar prima aan voldoen.

Het eerste kantoor opent komende maand in Belfast en het tweede opent binnenkort. Het bedrijf is druk bezig met het aannemen van gekwalificeerd personeel.