2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het bedrijf Digimpro heeft een nieuwe social networkingsite gelanceerd, die het beste in amateur en professionele DJ’s naar boven moet halen. Op de site YourSpins.com kunnen mensen naar hartelust remixes maken, delen en beoordelen.

Social networking is populair en remixes maken is nog altijd populair, dus een combinatie van beide moet zeker succesvol zijn, zo moeten de mensen van Digimpro bedacht hebben. Op de site YourSpins.com is deze combinatie gerealiseerd en het concept van de site is in basis heel eenvoudig.

Om remixes goed uitwisselbaar te maken heeft YourSpins.com een nieuw audioformaat geintroduceerd, met de extensie .di. Deze ‘creative master’ file is het eingelijke lied, verdeeld in verschillende onderdelen, zoals het intro, het couplet, refrein enzovoorts. Elk deel is weer ingedeeld in kanalen, waardoor een muziekonderdeel bijvoorbeeld kan bestaan uit vier baslijnen en vijf drumtracks.

Leden van YourSpins kunnen het bestand downloaden en openen in de diOnline Player die door YourSpins is ontwikkeld. Deze speler werkt middels flash in de internetbrowser, maar er is ook een plugin voor Windows Media Player, waarmee hetzelfde gedaan kan worden. Met de software kunnen de nummers naar hartelust worden aangepast en geremixed. Er is in de speler ook een knop voorhanden die een random remix maakt, maar dat zal enthousiastelingen niet echt lang kunnen boeien. Ook is er een mogelijkheid om je remix op te slaan als ringtone.

Als het nummer naar tevredenheid is geremixed kan het nummer weer op YourSpins.com gezet worden. Elk lid heeft een eigen homepage waar al zijn remixes opgezet worden. Binnenkort komt daar nog de mogelijkheid bij om een eigen weblog bij te houden. Leden kunnen de nummers van anderen beluisteren en ook beoordelen.

Momenteel heeft YourSpins al een flink aantal artiesten weten te strikken om muziek op te nemen in het .di formaat, waaronder Moby, Roots Manuva, Glideascope, Sasha en Erasure. In totaal zijn er momenteel 812 mixes die doorzocht kunnen worden op artiest of middels tags.
De nieuwe site is te vinden op YourSpins.com