1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Hewlett-Packard en Sun waren in het tweede kwartaal van 2006 de snelste groeiers op de markt voor data opslag. Marktleider EMC en computergigant Dell deden het minder goed en bleven zelfs onder de gemiddelde marktgroei in dat kwartaal, zo blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau IDC

EMC blijft wel marktleider, maar voelt de hete adem van de nummer twee HP in de nek. Statistisch gezien hebben beide bedrijven met 19,3 procent nu evenveel marktaandeel. HP meldde een omzetstijging van tien procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, terwijl EMC een omzetgroei van drie procent boekte ten opzichte van dertien procent vorig jaar. IBM blijft met 13,2 procent een goede derde, maar zag de omzet slechts groeien met 3,7 procent, terwijl dat vorig jaar nog vijftien procent was.

De snelste stijger in de markt is echter Sun, dat een omzet van 295 miljoen dollar boekte in het tweede kwartaal. Dat was een stijging van 19 procent, waardoor het bedrijf statistisch gezien een vijfde plaats deelt met Dell en Hitachi Data Systems.
De gemiddelde groei van de markt voor data opslag bedroeg in het tweede kwartaal 8,5 procent, de totale omzet bedroeg 4,15 miljard dollar. Daarmee is de markt één van de snelst groeiende markten van het moment.