1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Uit een onderzoek van IDC blijkt dat de markt voor data opslag – zowel aan de soft- als hardware kant – flink blijft groeien. De groei wordt vooral veroorzaakt door de toenemende investeringen van bedrijven in back-up en archiverings oplossingen.

De wereldwijde storage software markt is, ten opzichte van 2004, met 10% gegroeid naar een flinke 2,1 miljard dollar. Hiermee is 2005 het achtste jaar op rij waarin de groei van de markt in 2-cijferige getallen uitgedrukt wordt.

De opslag-replicatie sector heeft de grootste stijging te pakken: deze markt groeide met 16,8% ten opzichte van vorig jaar. Ook de back-up en archiverings sector zit met een groei van 12,7% flink in de lift. De voornaamste reden voor deze groeispurt is de grotere vraag naar data bescherming en -herstel. Ook de populariteit van telewerken speelt hierbij mee. Informatie moet tegenwoordig ook op plekken buiten het kantoor beschikbaar zijn. Hierbij valt te denken aan kleinere vestigingen van een bedrijf, of bij werknemers thuis.