min

Tags in dit artikel

, , ,

Het is nu wel algemeen bekend dat het steeds slechter gaat met Dell in Europa. Daarom gaat de computerfabrikant een nieuwe fabriek bouwen in Polen.

Dell heeft in Europa al een fabriek in Ierland, maar om de levertijden korter te maken voor de klanten in Noord- en Oost-Europa én de vraag van computers en laptops bij te kunnen houden, wordt de nieuwe fabriek in Polen gebouwd.

De doelstelling van de fabriek is om de toenemende vraag van computers in Oost-Europa te drukken. De computergigant gaat 200 miljoen euro investeren in de nieuwe fabriek, welke werk zal gaan bieden voor duizend mensen. Er zullen hoofdzakelijk computers en notebooks gefabriceerd worden. De bedoeling is dat de fabriek draaiende is vanaf de herfst komend jaar.

In de inleiding van dit nieuwsbericht is al verklaard dat het de laatste tijd minder goed gaat met Dell. Paul Bell, de directeur van Dell en mede verantwoordelijk voor Europa, heeft dit ook eindelijk door. Zo maakte hij reeds bekend: "De vraag in Europa is afgenomen, maar Dell groeit nog steeds sneller dan de markt. Daarbij komt kijken dat de Europese markt kerngezond is".