2min

Tags in dit artikel

, , ,

D-Link heeft een nieuwe serie Exo-routers en -extenders gepresenteerd, die ook mesh networking ondersteunen. Het bedrijf werkt bij deze serie samen met McAfee voor de beveiliging van de apparaten. Dat schrijft AnandTech.

De Exo-serie werd begin 2016 voor het eerst onthuld. Sindsdien zijn de traditionele routers met middle-of-the-road-specificaties een mid-range product geworden voor vrijwel alle fabrikanten van networking-producten. D-Link wil zich onderscheiden, en dat probeert het te doen met de nieuwe serie.

De nieuwe serie Exo-routers komt niet alleen met ondersteuning voor mesh networking en beveiliging van McAfee, maar ook met elementen die veel voorkomen in de markt voor wifi-systemen. Het gaat onder meer om een eenvoudigere plug-and-play-setup en naadloze toevoegingen van endpoints. Alle routers en endpoints krijgen verder een gigabit bedrade poort.

D-Link en McAfee

De McAfee-beveiliging gebruikt een cloud-gebaseerde aanpak. Dreigingen die geïdentificeerd worden in één deployment, worden automatisch herkend en doorgegeven aan andere deployments om de beveiliging te verbeteren. Verder wordt er gebruikgemaakt van cloud-gebaseerde machine learning voor de real-time dreigingsdetectie en database updates. Verder bevat de beveiligingssuite een aantal veelgevraagde functies, waaronder ouderlijke functionaliteiten en bescherming voor IoT-apparaten.

De beveiligingssuite bevat een twee jaar durend gratis abonnement op McAfee anti-virus voor ieder apparaat in het netwerk en een vijfjarig abonnement voor IoT-bescherming. Dit alles samen komt volgens D-Link neer op een waarde van 700 dollar. De routers komen tot slot met ondersteuning voor de Google Assistant en Alexa.

De Exo-serie is vanaf het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar. De serie bestaat uit de volgende producten, waarvan de prijzen in dollar bekend zijn:

  • AC3000 Mesh-Enabled Smart Wi-Fi Router, $199,99
  • AC2600 Mesh-Enabled Smart Wi-Fi Router, $179,99
  • AC1900 Mesh-Enabled Smart Wi-Fi Router, $159,99
  • AC1750 Mesh-Enabled Smart Wi-Fi Router, $119,99
  • AC1300 Mesh-Enabled Smart Wi-Fi Router, $79,99
  • AC2000 Mesh-Enabled Wi-Fi Extender, $99,99
  • AC1300 Mesh-Enabled Wi-Fi Extender, $79,99