IBM heeft vandaag een nieuwe service aangekondigd, waaronder het diverse totaaloplossingen zal aanbieden voor het midden- en kleinbedrijf. Bedrijven kiezen een bepaald pakket en krijgen daarvoor hardware, software en technische ondersteuning van IBM.

De komende acht weken zal IBM in totaal 30 van dit soort pakketten introduceren. Alle pakketten komen in een catalogus te staan en aan de hand daarvan kunnen bedrijven bepalen welk pakket voor hen het best geschikt is. IBM bedient momenteel voornamelijk grote bedrijven die specifieke, op maat gemaakte oplossingen willen voor hun bedrijf. Kleine bedrijven kunnen het echter vaak niet opbrengen om IBM een aangepast systeem te laten ontwerpen en dat is ook direct de reden waarom IBM met de nieuwe pakketten komt.

"We moeten het nu doen, we hoefden er bijna niet over na te denken", aldus Marisa Viveros van IBM. Het bedrijf hoopt met de nieuwe pakketten meer omzet te behalen op het gebied van service en ondersteuning.

De eerste twee producten die IBM vandaag heeft geintroduceerd zijn bedoeld voor bedrijven die communicatienetwerken willen opzetten die data, spraak en video ondersteunen. De komende weken zullen er nieuwe producten bijkomen die onder andere gericht zijn op digitale videobewaking en zogenaamde services-oriented architecture, waarbij diverse computers met elkaar samen kunnen werken.