1 min

Tags in dit artikel

, , ,

NEC, de op twee na grootste electronicafabrikant van Japan, heeft laten weten dat het haar Europese tak voor consumentenpc’s heeft verkocht, waarmee het bedrijf zich van de Europese markt terugtrekt.

NEC had haar Europese activiteiten tot voorkort ondergebracht bij Packard Bell BV, maar het bedrijf krijgt het niet voor elkaar om in Europa dezelfde successen te boeken als in Japan.
De koper van Packar Bell is de Amerikaanse zakenman Lap Shun Hui, die mede-oprichter is eMachines. Dat bedrijf is inmiddels overgenomen door Gateway.
De prijs die met de overname gemoeid is werd niet bekendgemaakt door beide partijen, Packard Bell is goed voor een jaaromzet van 1,09 miljard dollar, maar zit al enkele jaren in de rode cijfers.

NEC zal in Europa nog wel pc’s en servers blijven leveren aan zakelijke klanten. Deze activiteiten liepen reeds via een ander bedrijf en daarin zal niets veranderen.
Overigens schijnt Lap Shun Hui ook interesse hebben in de retailactiviteiten van Gateway, wat zou betekenen dat hij zijn oude bedrijf weer terug wil kopen.