1 min

Tags in dit artikel

, ,

Terwijl Dell druk bezig is om flink wat nieuwe mensen voor haar ondersteuningsdienst aan te nemen gaat America Online (AOL) twee callcenters sluiten, waardoor 1.400 mensen hun baan verliezen.

De 1.400 werknemers van AOL werken in callcenters in New Mexico en Arizona. AOL wil ook van een derde callcenter in Utah af, maar deze zal overgenomen worden door een ander bedrijf.

AOL is flink aan het reorganiseren, in augustus vorig jaar liet het bedrijf weten in totaal 5.000 banen te zullen schrappen. De reorganisatie is het gevolg van het schrappen van betaalde diensten, zoals e-mail, en deze te veranderen naar gratis diensten. Daarnaast wil het bedrijf meer digitale entertainmentdiensten gaan aanbieden.

Inmiddels zijn er al 4.000 banen geschrapt of veranderd. Behalve met het opheffen van de drie callcenters is AOL ook druk bezig om haar Europese internetprovideractiviteiten te verkopen. Voor de diensten in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland heeft het bedrijf al kopers gevonden. Deze bedrijven nemen ook het personeel van AOL, waardoor er daar geen gedwongen ontslagen vallen.