1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Dell, de Amerikaanse computerfabrikant die onder andere haar naam heeft te danken aan haar desktops, laptops en servers, zal in Nederland ongeveer 140 banen schrappen die betrekking hebben op de onderneming van Dell Nederland. Een woordvoerster van Dell heeft dit gisteren laten weten.

Op dit moment zijn er 900 werknemers actief voor Dell in Nederland en samen zorgen deze werknemers voor een omzet die ongeveer 650 miljoen euro per jaar bedraagt.

Dell heeft aangekondigd dat het bedrijf dingen wil veranderen binnen de organisatie en daarom treed er ook een reorganisatie op binnen Dell Nederland. Het gevolg hiervan is dat een aantal mensen ontslagen zullen moeten worden. De meeste mensen die hun ontslag krijgen bevinden zich in de IT- en marketingfuncties, die vooral bestaan uit ondersteunende diensten. Dell Nederland heeft het personaal al van tevoren ingelicht hierover, want de directeur, Dolph Westerbos, heeft dit aan het einde van april bekend gemaakt aan het vertrekkend personeel.

De reorganisatie is vooral te danken aan het feit dat Dell marktaandeel heeft verloren aan HP. Daarom heeft Dell vorig jaar in het einde van mei ook besloten om in totaal 8800 banen te schrappen over de hele wereld. Dit komt neer op een percentage van tien procent van het gehele personeelsbestand.