1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Europese Commissie heeft bij monde van eurocommissaris Neelie Kroes, aan Microsoft laten weten dat het bedrijf tot volgende week donderdag heeft om de laatste vereiste details van haar besturingssysteem openbaar te maken voor concurrenten. Als het bedrijf hier niet aan voldoet zullen nieuwe boetes volgen.

Neelie Kroes had in een interview met de krant the Guardian weinig goede woorden voor de softwaregigant, ook al zegt het bedrijf volledig mee te werken aan de eisen van de EC. "Ik heb niet het eeuwige leven. Ik ben niet onder de indruk als iemand zegt dat er al 90 procent van de gewenste informatie voorhanden is, als we 100 procent nodig hebben. Het is een puzzel en sommige stukjes missen nog. In mijn ogen hadden die er al een paar maanden geleden moeten zijn", aldus Kroes.

De tien procent ontbrekende details die Microsoft nog moet vrijgeven zijn onderdeel van de uitspraak die de EC in 2004 deed, waarbij het Microsoft ook een boete van 497 miljoen euro oplegde. In juli dit jaar werd hier nog eens 280,5 miljoen euro boete bovenop gedaan, omdat Microsoft de eisen niet voldoende had nageleefd.

Als Microsoft niet voor Thanksgiving Day aan alle eisen heeft voldaan kan het volgens Kroes aankijken tegen een boete van maximaal drie miljoen euro per dag dat Microsoft niet aan de eisen voldoet.