1 min

Tags in dit artikel

, ,

Zoals al eerder op Techzine te lezen was is er een strijd gaande tussen HD-DVD en Blu-ray als opvolger van het huidige DVD formaat. Onderzoeksbureau Cymfony voorspelt dat HD-DVD de strijd gaat winnen en Blu-ray na de minidisc en de Betamax video de volgende flop wordt van Sony.

Cymfony heeft gegevens verzameld en geanalyseerd van weblogs, discussiefora en websites. Hoewel beide formaten veel zijn besproken was de toon met betrekking tot Blu-ray een stuk negatiever. De voordelen van HD-DVD zijn 70% meer besproken dan die van Blu-ray. De bedrijven en personen die Blu-ray de voorkeur geven wijzen voornamelijk op de grotere opslagcapaciteit. Echter vragen veel mensen zich af of die wel nodig is.

Sony’s beslissing om een Blu-ray speler in de nieuwe Playstation te stoppen is ook met gemenge gevoelens ontvangen. De playstation 3 zou eerst in December worden gelanceerd wereldwijd maar is in Europa uitgesteld tot Maart omdat de productie van de Blu-ray speler meer tijd kost en ze hierdoor niet genoeg consoles beschikbaar konden maken. Ook de kosten van het ontwikkelen van een Blu-ray speler zijn redelijk hoog waardoor de Playstation 3 redelijk duur uit valt. De Playstation 3 kost z’n 300 euro meer dan zijn concurrenten.

De strijd is nog niet beslist aangezien bedrijven als Samsung, Philips, BenQ, Panasonic en uiteraard Sony met Blu-ray spelers op de markt komen. Maar bedrijven als Intel en Microsoft hebben hun duidelijk voorkeur uitgesproken voor HD-DVD.