1 min

Een onderzoek, gehouden door ABI Research, heeft aangetoond dat consumenten nog niet echt staan te springen om stand-alone Blu-ray-spelers aan te schaffen. 23 procent van de ondervraagden zijn wel bereid een apparaat te kopen, maar niet eerder dan 2009.

Het enige wat het formaat voorwaarts heeft gestuwd is de goede verkoop van de Sony PlayStation 3-console. Dit apparaat heeft namelijk een ingebouwde Blu-ray-speler. De eigenaren van deze consoles bekijken ook gelijk de meeste films in dit formaat. Dit is in tegenstelling tot berichten vanuit de Entertainment Merchants Association dat 87 procent van de PlayStation 3-eigenaren geen Blu-ray-films kijkt.

Volgens Steve Wilson, analist bij ABI Research, denkt dat deze trend te maken heeft met het feit dat consumenten weinig toegevoegde waarde zien in het Blu-ray –formaat ten opzichte van de DVD-standaard.

Consumenten zien weinig tot geen kwaliteitsverschil in tegenstelling tot de verandering van VHS naar DVD jaren geleden. Ook hoefden mensen toentertijd geen nieuwe televisie aan te schaffen om dvd’s te kunnen bekijken. Om optimaal te kunnen genieten van Blu-ray-films is het bezit van een HD-televisie wel vereist.