AMD heeft de details bekendgemaakt van de hardware en ondersteunende softwaretechnologieën die ervoor zorgen dat Microsoft Windows Vista-gebruikers hogere prestaties, stabiliteit en compatibiliteit ervaren.

De hard- en software van AMD zorgen voor betere Windows Vista-ervaringen, zoals nieuwe tools voor het creëren en delen van multimedia content en verbeterde mogelijkheden voor het vinden en beveiligen van data. AMD en Microsoft hebben nauw samengewerkt aan de Windows Vista-ontwikkeling om zo hard- en softwarevoordelen te creëren voor gezamenlijke gebruikers. AMD64-gebaseerde systemen waren een van de platformen waarop Windows Vista is ontwikkeld, gebouwd, getest en geoptimaliseerd.

De samenwerking heeft geresulteerd in de onmiddellijke beschikbaarheid van ATI Catalyst 7.1, AMD’s grafische driver die is geoptimaliseerd voor Windows Vista. ATI Catalyst 7.1 is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Microsoft en bouwt voort op AMD’s broncode in default grafische drivers in Windows Vista. Door de driver kunnen pc-gebruikers met AMD-hardware en de juiste playback-software de nieuwe-generatie Blu-Ray en HD DVD titels bekijken.

Onafhankelijke benchmarks tonen aan dat ATI Catalyst 7.1 for Vista een van de meest stabiele grafische ervaringen biedt.

“AMD en Microsoft werken al langer samen aan innovaties op het gebied van hard- en software om zo de beveiliging, grafische prestaties, connectiviteit en mobiliteit te verbeteren”, zegt Casper Pilkes, Regional Sales Manager Noord- en Zuid-Europa bij AMD. “De aankondiging van Windows Vista betekent ook dat er nieuwe systemen op de markt komen, die optimaal gebruikmaken van AMD dual-core processoren en grafische technologie. Ook komt AMD met Catalyst 7.1, een nieuwe driver voor ATI-chipsets die de prestaties en stabiliteit van Windows Vista versterkt.“