Apple en Cisco hebben hun geschil over de merknaam iPhone terzijde gelegd. De bedrijven maakten vandaag gezamenlijk bekend dat de naam zowel door Cisco als door Apple gebruikt zal gaan worden.

Cisco maakt via haar dochterbedrijf Linksys al sinds vorig jaar gebruik van de naam iPhone. Linksys introduceerde in december 2006 namelijk een lijn van VoIP telefoons onder de naam iPhone. De rechten op de naam iPhone zijn echter al in 1996 geregistreerd door het bedrijf Infogear. Cisco kwam echter in het bezit van de rechten door in 2001 Infogear op te kopen.

Toen Apple de naam ook wilde gebruiken gingen beide partijen om tafel zitten, maar de onderhandelingen verliepen stroef. Dat was deels te danken aan het feit dat Apple een schaduwbedrijfje had opgericht en geprobeerd had daarmee de rechten op de naam iPhone te krijgen. Uiteindelijk kwamen de bedrijven toch dicht bij een overeenkomst, maar voordat de deal rond was introduceerde Apple de iPhone.

Cisco klaagde Apple vervolgens aan en beide bedrijven gingen weer terug naar de onderhandelingstafel. Met succes zo blijkt nu, want beide partijen hebben een overeenkomst gesloten. Wat er precies afgesproken is is niet duidelijk. Wel is in grote lijnen duidelijk dat beide bedrijven de naam iPhone zullen gaan gebruiken, Apple voor haar mobiele telefoon en Cisco/Linksys voor haar VoIP telefoons. De lopende rechtszaken tussen de bedrijven zullen gestaakt worden en ook gaan beide bedrijven kijken of er in de toekomst samenwerkingen op het gebied van beveiliging en communicatie mogelijk zijn.