2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De grens tussen werk en het privéleven vervaagt steeds meer door draadloze apparaten zoals laptops, PDA’s en BlackBerry’s. Dat blijkt uit een onderzoek van Yahoo! HotJobs dat werd gehouden onder 900 Amerikaanse professionals.

Uit het onderzoek komt naar voren dat 81 procent van de ondervraagden buiten kantoor in verbinding blijft met het werk middels een mobiele telefoon. 65 procent gebruikt daarvoor een laptop en 19 procent maakt gebruik van een smartphone. Van de ondervraagden geeft 30 procent aan dat ze zo gehecht zijn aan hun communicatiemiddel dat ze deze alleen uitzetten als ze slapen.

"Terwijl het de bedoeling is dat deze apparaten flexbiliteit en gemak voor werknemers opleveren, hebben ze ervoor gezorgd dat de fysieke werkomgeving is veranderd en de werkdag is verlengd. Professionals kunnen nu overal werken en op elk moment verbinding leggen met hun werk", aldus Susan Vobejda, van Yahoo! HotJobs.

Alhoewel de meeste professionals erg blij zijn met draadloze apparaten denkt meer dan een kwart dat ze door het apparaat permanent aan hun werkgever verbonden zijn. "Het lijkt erop dat veel Amerikaanse professionals tegen een burnout aanzitten, want 67 procent van de ondervraagden geeft aan ook tijdens vakantie in verbinding te staan met het werk. Mensen die de apparaten niet uit kunnen zetten moeten voor zichzelf opkomen en nee kunnen zeggen als ze teveel privétijd besteden aan hun werk", aldus Vobejda. Ze raadt professionals die hun draadloze apparaat als zakagenda gebruiken dan ook aan om het apparaat ook te gebruiken om vrije tijd in te plannen.