1 min

Tags in dit artikel

, ,

Ondanks het beperkte gebruik van werktelefoons zijn de meeste medewerkers wel geïnteresseerd in het ontvangen van een smartphone van de zaak.

Dat blijkt uit cijfers van Motorola. Het ondervroeg 4.000 werknemers van verschillende bedrijven over het gebruik van apparaten. Precies 26 procent van de medewerkers gebruikt een werktelefoon voor hun taken. Van de medewerkers die geen smartphone van het werk hebben, zou 54 procent er wel een gebruiken als de organisatie hen een apparaat zou verstrekken.

De groep die wel een telefoon van de zaak heeft, ervaart positieve effecten. Zo geeft 85 procent van de ondervraagden aan een betere balans tussen werk en privé te ervaren. Daarnaast leidt het voor 63 procent tot meer efficiëntie bij het voltooien van taken en voor 57 procent tot een verbeterde communicatie met collega’s.

Ook interesse onder managers

Andere cijfers van Motorola tonen aan dat alle managers bij grote bedrijven die werknemers een werktelefoon aanbieden, eveneens voordelen zien. Tegelijkertijd maakt 61 procent van de CIO’s en CTO’s zich zorgen over de veiligheidsrisico’s die gepaard gaan met het gebruik van persoonlijke apparaten voor werkdoeleinden. Deze onbeheerde persoonlijke telefoons kunnen bijvoorbeeld de kans op een datalek vergroten.

Het is onduidelijk waarom het gat tussen de interesse van medewerkers en managers en de daadwerkelijke adoptie zo groot is.

Tip: Windows 11-insiders kunnen Android-apparaat gebruiken als webcamera