Abonneer je gratis op Techzine!

Wanneer men op Google "Darfur" invult, worden er ongeveer 13 miljoen verwijzingen getoond over de misdaden gepleegd in Darfur. De eerste vorm van genocide in de 21ste eeuw, volgens de Verenigde Staten.

Wanneer echter de 200 miljoen gebruikers van Google Earth "Darfur" opzoeken, krijgen deze voortaan de afschrikbarende details over de situatie in Darfur te zien. Dit is een poging van de U.S. Holocaust Memorial Museum om de situatie onder aandacht te brengen.

Dit initiatief heet "Crisis in Darfur" en stelt de gebruiker van Google Earth in staat om de situatie in de verschillende gebieden te visualiseren. Voorbeelden zijn verwoeste dorpen evenals dakloze vluchtelingen.

"Bij Google beschouwen we technologie als een katalysator voor onderwijs en actie," aldus Google’s vicepresident van globale communicatie Elliot Schrage. Meer dan dan 1600 verwoeste dorpen zullen getoond worden, net zoals de ruines van 100000 huizen, scholen, moskeeën en andere gebouwen.

Het initiatief van "Crisis in Darfur" is de eerste van de meerdere verwachte samenwerkingsverbanden tussen het museum en Google om de gevaren van genocide aan de wereld te tonen.