1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft een nieuwe dienst gelanceerd genaamd ‘Google Earth Outreach’. Deze dienst zorgt ervoor dat men meer informatie krijgt over vluchtelingenkampen en stelt de gebruiker instaat deze van dichtbij te bekijken. Google hoopt hiermee wat nadruk te leggen op de vluchtelingenproblematiek.

De nieuwe dienst van Google werd geintroduceerd tijdens een bijeenkomst van de UNHCR. De UNHCR maakt zich hard voor vluchtelingen. Zowel de UNHCR als andere VN-instellingen hopen op deze manier hun werkzaamheden beter onder de aandacht te kunnen brengen.

Het is in feite vrij simpel aangepakt. Men voegt gewoon een KML-bestand toe aan Google Earth en Google Maps en Google behandelt deze informatie. Door de simpele aanpak is het plan voor veel mensen beschikbaar en Google hoopt hiermee de vluchtelingenproblematiek onder de aandacht te kunnen brengen.

Mary Robinson, voormalig president van Ierland en voormalig hoofd van de UNHCR, hoopt hiermee op meer belangstelling voor het werk dat medewerkers van goede doelen verrichten: "We moeten alle communicatiemiddelen inzetten waarmee we dat kunnen bewerkstelligen en er zodoende voor zorgen dat mensen zich het leed van vluchtelingen persoonlijk gaan aantrekken," aldus Robinson.