Dell Technologies heeft een portfolio met nieuwe Dell EMC PowerEdge-servers, Ready Solutions for High-Performance Computing (HPC) en vereenvoudigde management-integraties met software- en public cloudproviders aangekondigd. Alle oplossingen zijn gericht op het moderne datacenter.

Het portfolio bevat onder meer vijf PowerEdge-servers die volledig nieuw ontworpen zijn om te voldoen aan de eisen van traditionele, opkomende en multicloud workloads De servers hebben tweede generatie AMD EPYC-processors, verbeterde prestaties en een eenvoudiger te beheren en beveiligen platform.

De nieuwe servers maken onder meer verbeterde Dell EMC vSAN Ready Node-deployments met 51 procent stijging van input/output per seconde (IOPS) in vergelijking met PowerEdge-systemen met processors van de vorige generatie mogelijk.

De nieuwe servers bieden snellere rekenkracht en geheugenreacties,en hebben ingebouwde hardware- en firmware-security. Ook zijn er 26 procent meer PCI lanes met 60 procent snellere interconnect fabric. Dit wordt mogelijk gemaakt door PCIe 4.0.

Ready Solutions for HPC

Ook breidt Dell EMC zijn Ready Solutions for HPC-portfolio uit op basis van de nieuwe PowerEdge-servers. Het portfolio heeft nieuwe ontwerpen voor digital manufacturing, research en life sciences. De nu uitgebrachte servers bieden voordelen als liquid-cooling en GPU-enablement. Dit om de prestaties van compute-intensieve workloads verder te verbeteren.

Voor het vereenvoudigen van de beheersmogelijkheden voor traditionele en multicloud workloads, introduceert de leverancier tot slot verbeteringen voor OpenManage en diverse nieuwe integraties. Het gaat hierbij onder meer om integraties met Vmware vCenter, Microsoft Windows Admin Center Integration en ServiceNow.

De integraties zorgen voor vergrootte management-schaalbaarheid voor efficiënter management van VMware clusters in grote omgevingen en verbeterd management voor Microsoft-omgevingen. De ServiceNow-integratie automatiseert service management voor de PowerEdge-servers.

Beschikbaarheid

Twee van de nieuwe servers – de Dell EMC PowerEdge R6515 en R7515 – zijn nu wereldwijd beschikbaar. De PowerEdge R6525 en C6525 verschijnen in oktober. De PowerEdge R7525-severs worden begin 2020 op de markt gebracht.

De verbeteringen aan Dell EMC OpenManage zijn direct wereldwijd beschikbaar gemaakt. In oktober komen ook de Ready Solutions for HPC Digital Manufacturing, Research en Life Science op de markt.