1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Reagerend op aanhoudende kritiek van milieuorganisaties heeft Apple plannen vrijgegeven die volgens Steve Jobs het bedrijf groener maken dan enig ander bedrijf.

In een bericht op de website, getiteld, "A Greener Apple", geeft Jobs voor het eerst verheldering over hoe het bedrijf giftige chemische middelen uit haar nieuwe producten haalt en over de recycling van oude producten.

"Vandaag is de eerste keer dat wij publiekelijk over onze plannen discussiëren om een milieuvriendelijker Apple te worden," schreef Jobs. "Ik was verbaasd om te horen dat in veel gevallen Apple voorop loopt, of binnenkort op deze gebieden voorop gaat lopen ten opzichte van haar concurrenten."

Een van de initiatieven van Apple zijn de plannen om het gebruik van arsenicum in de schermen te stoppen, evenals het niet meer gebruiken van polyvinyl chloride en broom als vlamvertragers in de producten vanaf het eind van 2008.

Het bedrijf deelde tevens mede dat het deze zomer een wereldwijd programma lanceert, waarbij klanten ongewilde iPods gratis kunnen inleveren om deze vervolgens milieuvriendelijk te recyclen.