1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Na twaalf jaar gewerkt te hebben voor het computerblad PC World stapt de bekende en gelauwerde redacteur Harry McCracken op. Het blad en McCracken willen geen commentaar geven op het vertrek, maar volgens anonieme bronnen is het vertrek een gevolg van een ruzie over kritische artikelen van McCracken over bedrijven die ook in het blad adverteren.

McCracken kondigde zijn vertrek gisterenavond aan. Hij was twaalf jaar werkzaam voor PC World en zestien jaar werkzaam bij de uitgever International Data Group, kortweg IDG. Hij gaf geen reden voor zijn vertrek, maar drie anonieme bronnen verklaarden tegenover News.com dat een ruzie over kritische artikelen de oorzaak is. McCracken zou zijn collega’s hebben laten weten dat hij is opgestapt, omdat hij door senior vice president Colin Crawford onder druk werd gezet om geen kritische artikelen te schrijven over grote adverteerders. De spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen zou zijn dat Crawford het artikel "Ten Things We Hate About Apple" van McCracken verboden zou hebben.

Een IDG woordvoerder bevestigde het vertrek van McCracken, maar wilde niet ingaan op de beweegredenen. Crawford liet op zijn beurt in een e-mail aan News.com weten dat er geen sprake was van druk van hem en adverteerders op McCracken over de kritische artikelen. McCracken liet weten een goede tijd te hebben gehad bij PC World en nog wel zijdelings betrokken zal blijven bij het blad.