HPE en Nutanix werken samen om hybrid cloud beter te ondersteunen

HPE en Nutanix werken samen om hybrid cloud beter te ondersteunen

Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Nutanix hebben GreenLake for Nutanix en de HPE ProLiant DX-oplossing algemeen beschikbaar gemaakt. De twee bedrijven willen klanten en partners zo meer keuze bieden bij de ontwikkeling van hun hybrid cloud-strategie. 

Volgens Pradeep Kumar, Senior Vie President en General Manager van HPE Pointnext Services, biedt hybrid cloud tegenwoordig een strategisch voordeel voor organisaties. Deze strategie biedt namelijk “de flexibiliteit om data op te slaan waar ze dat willen, controle te behouden en workloads efficiënter te schalen, om zo het serviceniveau te bieden dat hun klanten verwachten.”

GreenLake

De nieuwe oplossingen van HPE en Nutanix moeten bedrijven beter ondersteunen bij het opzetten van de hybrid cloud. GreenLake is bijvoorbeeld een geïntegreerde hybrid cloud-as-a-service, die de Enterprise Cloud OS-software van Nutanix gebruikt. De oplossing gebruikt ook de ingebouwde AHV-hypervisor.

GreenLake wordt geleverd als een volledige HPE-beheerde private cloud, die voor een lagere total cost-of-ownership moet zorgen en de time to value moet versnellen. Klanten betalen alleen voor wat ze gebruiken. 

GreenLake stelt bedrijven in staat om IT-oplossingen te ontwerpen met eigen gekozen technologieën, die ze vervolgens gemakkelijk kunnen gebruiken. Daarnaast wordt CapEx tot 30 procent verminderd door minder overprovisioning. Het gebruik van IT-resources wordt met 40 procent verhoogd door de belasting van IT-personeel te verlagen. 

ProLiant DX

Daarnaast is er dus de ProLiant DX-oplossing, die gebouwd is op de HPE ProLiant- en Apollo-servers met vooraf geïnstalleerde Nutanix-software, die vanuit de HPE-fabrieken verzonden wordt. 

Met de ProLiant DX wordt software en server-technologie van Nutanix samengebracht in een kant-en-klare oplossing. Bedrijven kunnen daarmee sneller gemoderniseerde datacenter-architecturen versnellen. 

Samenwerking

De twee bedrijven kondigden hun samenwerking in april dit jaar al aan. Ook toen lieten de bedrijven al weten dat de Total Cost of Ownership flink verlaagd kon worden met hun toen nog geplande oplossingen. 

Ook spraken de twee bedrijven ook over ondersteuning bij een reeks gebruikerstoepassingen. Denk bijvoorbeeld aan big data-appliances als Splunk en Hadoop. Nutanix noemde daarnaast tier-1 workloads als Oracle en SAP als voorbeelden voor gebruikstoepassingen op GreenLake.