1 min

Tags in dit artikel

, ,

Ericsson heeft een samenwerkingsverband gesloten met Sun voor het ontwikkelen van een op Java gebaseerde multimedia applicatie-server. Ook gaan de bedrijven samenwerken aan een ondersteuningsprogramma voor de ontwikkelaarsgemeenschap.

In de samenwerking zullen diverse applicaties overgedragen worden naar het opensource project Glassfish. Het gaat hierbij veelal om serverapplicaties. Ook worden er diverse ondersteuningsstukken overgedragen, zoals een live IMS-(IP Multimedia Subsystem)

"Met deze samenwerking biedt Ericsson alle betrokken partijen in de branche en consumenten de mogelijkheid te profiteren van de voordelen van IMS, zoals schaalbaarheid, quality of service en een sterke gebruikerservaring gebaseerd op open source. Door ontwikkelaarsgemeenschappen de noodzakelijke middelen te bieden die naadloos passen in een IMS-omgeving, stimuleren we de ontwikkeling van nieuwe applicaties die de groeiende communicatiecultuur ondersteunen bij alledaagse ervaringen, overal, op ieder moment en op ieder apparaat", aldus Claes Odman van Ericsson.

Om de samenwerking tussen een IT-bedrijf en een telecombedrijf nog meer kracht te geven, zullen er diverse developmentapplicaties beschikbaar gesteld worden. Bijvoorbeeld het Sun Developer Network (SDN), het Sun Partner Advantage Program en het Ericsson Mobility World Developer Program.

Ericsson zal diverse applicaties doneren aan het opensource project GlassFish, zoals SIP en Servlet. Deze applicaties worden gebruikt op mobiele telefoons en zijn afhankelijk van Java.