1 min

Tags in dit artikel

,

Cisco systems heeft gisteren aangekondigd dat het de niet-beursgenoteerde onderneming BroadWare Technologies heeft overgenomen. BroadWare is een bedrijf dat gespecialiseerd is in IP-gebaseerde surveillancesoftware.

Met de software van BroadWare is het mogelijk om audio- en videobeelden vanaf iedere plaats via het internet in de gaten te houden, te beheren, op te nemen en op te slaan. Met de overname kan Cisco deze service aan haar klanten gaan aanbieden, waaronder commerciële en zakelijke panden, campusterreinen en andere grote publiek toegankelijke terreinen.

Deze instellingen en bedrijven kunnen sneller en efficiënter beschikken over videobeelden en zo incidenten sneller oplossen en onderzoeken bespoedigen. Cisco ziet deze mogelijkheden als een goede aanvulling op haar huidige producten op het gebied van netwerken.

Het in Californië gevestigde BroadWare bestaat sinds 1995 en heeft momenteel 38 werknemers. Het overnamebedrag dat Cisco betaalt is niet bekendgemaakt, het bedrijf verwacht dat de deal voor het einde van juli 2007 afgerond kan worden.