Schneider Electric en Scale Computing hebben hun krachten gebundeld om een gezamenlijk aanbod voor retailers op de markt te brengen. Het aanbod is gericht op het toegankelijker en betaalbaarder maken van edge computing, om retailers te helpen de functies in winkels te optimaliseren en de klantervaring te verbeteren.

Ontworpen voor retailers

De Scale Computing HC3 Edge voor retail-oplossingen zal worden geleverd via de EcoStruxure Micro Data Centres van Schneider Electric.

De oplossing is pre-geïntegreerd, en biedt een complete IT-infrastructuur om retaillocaties te laten uitgroeien tot self-managing micro-datacenters voor een betere ondersteuning van retail-toepassingen.

Het biedt één enkel platform voor retailers om applicaties te draaien in onder meer verkooppunten, gebouwbeheer, beveiligingstoepassingen, voorraadbeheer, asset management.

De oplossing biedt gecertificeerde interoperabiliteit en omvat Schneider Electric’s next-gen datacenter infrastructuur management (DCIM) platform, EcoStruxure IT, voor monitoring op afstand.

Retailers kunnen ook gebruik maken van EcoStruxure Asset Advisor – het servicebureau van Schneider Electric dat 24 uur per dag en 7 dagen per week bewaking op afstand biedt, evenals ondersteuning bij het oplossen van problemen.

Deze verschillende componenten stellen klanten in staat om edge computing-resources op afstand te beheren, waardoor er geen behoefte meer is aan IT-ondersteuning en monitoring op locatie.

Ondersteuning voor nu en in de toekomst

Volgens het duo biedt het aanbod vier belangrijke voordelen voor de detailhandelaren: Snellere implementatie door de mogelijkheid om webbrowsers aan te sluiten en één enkele beheerinterface te gebruiken, extra beveiliging op apparaatniveau en grotere behuizingsopties, gestandaardiseerde architecturen, en een grotere betaalbaarheid, doordat HC3 Edge-software geen extra licentiekosten vereist en back-up- en herstelmogelijkheden heeft.

Jim Simonelli, senior vice president Emerging Businesses bij Schneider Electric Secure Power Division, zegt: “Micro-datacenters worden steeds meer de favoriete geïntegreerde oplossing van retailers om de nieuwe golf van applicaties te ondersteunen die dataverwerking dichter bij de bron vereisen.”

“Met de levering van HC3 Edge Scale Computing voor de detailhandel in de EcoStruxure Micro Data Centres van Schneider Electric kunnen retailers ervoor zorgen dat hun IT-omgevingen nu en in de toekomst applicaties kunnen ondersteunen.”