SUSE heeft de beschikbaarheid van SUSE Linux Enterprise op Oracle Cloud Infrastructure aangekondigd. Ook is Oracle lid geworden van het SUSE Partner Program for Cloud Service Providers.

Zowel SUSE Linux Enterprise Server als SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications worden nu aangeboden op Oracle Cloud Infrastructure. SUSE blijft verder zijn beschikbaarheid uitbreiden op public clouds die belangrijk zijn voor klanten. Klanten zullen in staat zijn om gebruik te maken van high performance virtual machines en bare metal computing voor hun Linux-gebaseerde workloads.

“SUSE’s samenwerking met Oracle Cloud Infrastructure stelt ons in staat om te voldoen aan de groeiende vraag van klanten naar de flexibiliteit en kostenvoordelen van cloudgebaseerde bedrijfskritische applicaties”, zegt Naji Almahmoud, SUSE Vice President van Global Alliances. “SUSE werkt samen met toonaangevende publieke cloudaanbieders omdat we onze klanten de tools willen geven die ze nodig hebben om te slagen, omdat ze te maken krijgen met de toenemende druk om flexibeler en economisch efficiënter te worden om te groeien, te concurreren en te overleven.”

Bring-your-own-subscription

Door middel van een bring-your-own-subscription-model kunnen SUSE-klanten hun bestaande SUSE-abonnementen overdragen naar Oracle Cloud Infrastructure. Op die manier kunnen ze nieuwe workloads implementeren, of bestaande workloads migreren van het datacenter naar de Oracle Cloud. Er zijn daarbij geen extra kosten verbonden aan het gebruik van SUSE. Ook meldt het bedrijf dat klanten kunnen blijven profiteren van hun bestaande relatie met SUSE wat betreft ondersteuning.

Vinay Kumar, vice president, Product Management, Oracle Cloud Infrastructure, zegt hierover: “SUSE Linux Enterprise Server op Oracle Cloud Infrastructure biedt ondernemingen meer keuze bij de overgang naar de cloud. Onze gecombineerde oplossingen ondersteunen de kernwaarden van Oracle Cloud, waaronder prestaties, betrouwbaarheid en schaalbaarheid voor alle soorten workloads, terwijl ze een manier bieden om bestaande investeringen te beschermen en nieuwe, cloud native applicaties te bouwen. Oracle en SUSE hebben een gemeenschappelijk doel: het bieden van een open en betrouwbare infrastructuur om de digitale transformatie van onze klanten te ondersteunen.”